Open dag

OPEN DAG 13 mei 2018 van 10:00 tot 17:00 uur. 

 

Bed & Breakfast Olinda Flor in Berlicum is Braziliaans ingericht en ademt helemaal de sfeer uit van het Noordoosten van Brazilië en dan specifiek Pernambuco, de staat waarin de stad Caruaru ligt waar Adriana haar wieg heeft gestaan.

Ook willen wij onze B & B verbinden aan sociale projecten die onze landgenoot Hugo van den Broek in de stad Garanhuns, ook in Pernambuco, verricht.
Op onze open dag op 13 mei 2018 was Hugo persoonlijk aanwezig zijn om zijn werk in Brazilië, onder de armsten der armen, toe te lichten.

Op de Open dag zijn er heel wat broodjes hamburger, bier en frisdrank verkocht waarvan wij de helft van de opbrengst aan deze projecten hebben gedoneerd.

 

Enige achtergrond informatie:
Hugo van den Broek is geboren in Dinther en is deels opgegroeid in Brazilië. Zijn studies volgt hij in Nederland en in die tijd ontmoet hij Aad Hofstede. Vervolgens werkt hij met Portugees- en Spaanstaligen in Rotterdam. Hugo is de vrijwilliger van het eerste uur in de migrantenparochie, maar wil zijn vrijwilligerswerk in Brazilië voortzetten. Hij kiest ervoor vervroegd met pensioen te gaan om meer te kunnen betekenen voor de mensen daar.
In februari 2011 is het eindelijk zover. Hugo heeft er lang naar uitgekeken. Hij gaat op weg om zijn dromen te verwezenlijken. Hij gaat hij naar Brazilië om als vrijwilliger in het Noordoosten van Brazilië aan de slag te gaan.
De eerste hobbel die genomen moet worden is zijn rijbewijs. Het omzetten van het Nederlands rijbewijs naar een Braziliaans vergt 7 weken. Dan kan hij in mei afreizen naar Garanhuns, naar Pater Gabriel. Hij ondersteunt hem bij zijn vele projecten, maar Hugo ontplooit ook zelf nieuwe activiteiten.
Dit is één van de projecten waar we Hugo van den Broek graag bij ondersteunen vanuit onze Bed & Breakfast in Berlicum:
http://larsantamaria.org.br.